Preskočiť navigáciu

jinarasaAj v v 23. storočí keď ľudstvo osídlilo cez 200 planét a spoznalo dve mimozemské civilizácie potrebuješ sem tam dobrého právnika.

Vie to Jack Holloway, právnik teda bývalí právnik a momentálne dobrodruh, samotár a hľadač nerastných surovín. Pri hľadaní surovín nedopatrením spôsobí so svojim verným psom menšiu ekologickú katastrofu čo mu vynesie okamžité prepustenie z korporácie pre ktorú pracuje, ale na druhej strane odkryje nálezisko cenného slnečného kameňa. A keďže korporácia o bohatú žilu nechce prísť a Jack si možnosť nabaliť vrecka predsa nenechá tiež ujsť.

V knihe prichádza na scénu nová rasa a Jack musí nielen kvôli nej v súdnej sieni a aj mimo nej dokázať že je stále dobrý právnik.

Kniha má zaujímavý príbeh ktorí je aktuálny aj v dnešnej dobe. Podobné veci sa určite dejú aj v Amazónskych pralesoch, kde korporácie ťažia suroviny a nikto nehľadí na domorodé obyvateľstvo.  A aj keď sú charaktery v knihe vykreslené dosť čierno bielo a o svete v budúcnosti sa moc toho nedozvieme  knihu som prečítal za jeden večer a som rád, že som po nej siahol.

Pridaj komentár